Kinderneurologie
A|A|A
kinderneurologie

 

 

 

 

 



Ziektenbeelden

Vraag om informatie

Gastenboek

Van A tot en met Z

Praktische links

Contact met ouders

Digitale epilepsie app


Er bestaan verschillende apps die op de mobiele telefoon geinstalleerd kunnen worden en die gebruikt kunnen worden voor het bijhouden van de momenten waarop een epilepsie aanval optreeft.

Nederlandstalige apps
-Medapp
In deze app kunnen alle gebruikte medicijnen worden genoteerd met tijdstip van inname. De epilepsiemodule kan geactiveerd worden onder het kopje modules. Hierin kunnen aanvallen worden bijgehouden en de gebruikte medicijnen. Door middel van de dagboekfunctie kan aangegeven van wat voor soort aanval er sprake is geweest. Ook kan een medicijnwekker worden aangezet die aangeeft dat de medicijnen ingenomen moeten worden. De app kan een seintje geven wanneer nieuwe medicijnen besteld moeten worden. Door middel van een volg-mij functie kunnen bepaalde daarvoor aangewezen personen zien waar de persoon met epilepsie zich bevindt. Ook kan een aanvalsalarm worden aangezet met daarop noodgegevens die te lezen zijn voor omstanders, wanneer een persoon met epilepsie een aanval voelt aankomen.

- Helpilepsy
Met deze app kunnen aanvallen worden bijgehouden. Ook kan worden aangegeven welke medicijnen worden gebruikt en wat eventuele bijwerkingen van deze medicijnen zijn. Hieruit kan een afspraakrapport worden uitgedraaid die meegenomen kan worden naar een afspraak bij de (kinder)neuroloog. Via een beveiligde omgeving kunnen deze gegevens worden gedeeld met de (kinder)neuroloog. Ook kunnen video's van een mogelijke aanval beveiligd worden gedeeld. De nightwatch

Engelstalige apps
- My seizure diary
In deze Engelstalige app kunnen aanvallen worden bijgehouden. Daarnaast kunnen zogenaamde uitlokkende factoren voor aanvallen worden bijgehouden. Medicijnen kunnen worden geregistreerd en het gebuik van noodmedicatie. De app kan helpen om patronen te ontdekken.
- Seizure Tracker
In deze Engelstalige app kunnen aanvallen worden bijgehouden. De app kan overzichtelijke grafieken maken.

Links
www.epilepsievereniging.nl
(site van epilepsievereniging Nederland)
www.epilepsie.nl
(site van het nationaal epilepsiefonds)

Auteur: JH Schieving

27 december 2020

 

Hier is ruimte voor
Uw verhaal

Heeft uw kind nog andere symptomen, laat het ons weten.